مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

کمک گرفتن از پرستار کودک برای فرزندتان هنگام به دنیا آمدن خواهر یا برادرش

کمک گرفتن از پرستار کودک برای فرزندتان هنگام به دنیا آمدن خواهر یا برادرش

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

چطور می توان اطمینان حاصل کرد که زمانی که در دوره ی زایمان و بعد از آن در حال مراقبت از نوزاد خود هستید، کودک بزرگتان تحت مراقبت است؟

مهم است که برای زمانی که قرار است نوزادتان به دنیا بیاید، برای فرزند بزرگتان برنامه داشته باشید. ممکن است او به خاطر رفتن شما نگران باشد به خصوص اگر تا آن زمان خیلی کم از یکدیگر جدا شده باشید. بهتر است که پرستار کودک فردی باشد که فرزندتان او را می شناسد. مثلا یکی از فامیل های مورد اطمینان یا از دوستان، ترجیحا کسی که در حوالی خانه تان زندگی می کند و می تواند در زمان های نیاز بیاید و با فرزندتان بماند. یا پرستار کودکی از یک مرکز مراقبت از کودکان قابل اعتماد استخدام می کنید. یا شاید فرزندتان تمایل دارد با کودکان هم سن خود بماند.

اگر پرستار کودکتان تا کنون شب را با فرزندتان نگذرانده، یک تمرین برای اولین شب می تواند مفید باشد. به خصوص اگر قرار است که فرزندتان را به خانه ی پرستار کودک بفرستید  از چند هفته قبل از زایمان برای فرزندتان مراسمی برگزار کنید  تا در خانه ی پرستار کودکتان بماند. در آن شب برای او جشنی با پاپکورن و بازی های هیجان انگیز برپا کنید تا فرزندتان خاطره ی خوبی  از گذراندن شب با پرستار کودکتان داشته باشد.

پرستار کودک برای فرزند
پرستار کودک برای فرزند

چطور احساسات فرزندتان در مورد جدایی از خودتان هنگام زایمان  را مدیریت کنید؟

فرزندتان را به بازدید از بیمارستان یا مرکز زایمان ببرید. اکثر بیمارستان ها برنامه های مقدماتی برای روبرو شدن فرزندان با خواهر و برادر جدید را ارائه می دهند. آنها به فرزندتان اتاقی مانند همان اتاقی که قرار است در آن بمانید نشان می دهند. در مورد ایده های فرزندتان صحبت می کنند، به سوالاتش جواب می دهند و در مورد نگرانی او برای ورود یک فرد جدید صحبت می کنند. کودکتان شیرخوارگاه را می بیند و می بیند که یک بچه ی کوچک چه شکلی است. اکثر این برنامه ها بیش از یک ساعت طول نمی کشد.

وقتی زمان زایمان شما فرا می رسد، در مورد رفتن خود با فرزندتان صحبت کنید و بگویید که نمی دانید نوزاد چه وقت به دنیا می آید و وقتی علایم شروع شد از پرستار کودکتان بخواهید که با او بماند. پرستار کودکتان ، او را با بازی های سرگرم کننده که قبلا با هم داشته اند مشغول خواهد کرد.

به فرزنتان بگویید که از بیمارستان با او تماس خواهید گرفت تا حالش را بپرسید و وقتی نوزاد به دنیا آمد او می تواند به همرا پرستار کودکتان به ملاقات نوزاد بیاید.

اگر فرزندتان هنوز در مورد تنها ماندن با پرستار کودک نگران به نظر می رسد از او بپرسید که چه چیزی به آرامش او کمک می کند. شاید او آلبومی از عکس های خانواده را بخواهد یا نامه ای از شما یا اینکه قلم و کاغذ بخواهد تا بتواند برایتان نامه بنویسد.

پرستار کودکتان را تشویق کنید که به احساسات فرزندتان توجه کند و از او حمایت کند. این کار به او کمک می کند که حس کند کسی او را درک می کند و پیش پرستار کودک جایش امن است.

شاید فرزندتان بخواهد بداند که دقیقا چه اتفاقی برای شما خواهد افتاد. توضیحات شما به او کمک می کند که بتواند با تغییرات در خانواده کنار بیاید. همچنین از پرستار کودکتان بخواهید که در مورد نوزادان با او صحبت کند و توضیحاتی در مورد ویژگی خواهر یا برادر جدیدش به او بدهد.

پیشنهاد مطالعه: هر آنچه که لازم است درباره افسردگی پس از زایمان بدانید

معرفی نوزاد جدید به خواهر یا برادر بزرگش

بعد از تولد نوزاد در اسرع وقت برنامه ای برای ملاقات فرزندتان ترتیب دهید. از پرستار کودکتان بخواهید که در مورد اینکه فرزندتان تمایل دارد که برای خواهر یا برادر جدیدش هدیه ای بیاورد یا اینکه برای مادرش دسته گلی بیاورد.، صحبت کند. محیط بیمارستان ممکن است برای فرزندتان ترسناک باشد. سعی کنید طوری برخورد کنید که کودک راحت باشد و اگر او ناراحت بود اجازه دهید بیمارستان را ترک کند. اطمینان حاصل کنید که فردی آشنا مانند پرستار کودکتان همراه او باشد. اگر پرستار کودکتان به او قول دهد که بعد از ملاقات او را به جایی سرگرم کننده ببرد شاید فرزندتان راحت تر شما را ترک کند. در مورد زمان بازگشتتان به خانه به او بگویید تا آرام شود.

در زمان ملاقات سعی کنید بیشتر با فرزندتان صحبت کنید و به او توجه کنید. نوزاد را به او نشان دهید و اجازه دهید او نوزاد را لمس کند و او را در آغوش بگیرد. اگر دوست داشت از نوزاد یا خانواده عکس بگیرد اجازه دهید این کار را بکند.

چگونه به کودک خود کمک کنید تا از به دنیا آمدن نوزاد جدید احساس ترس نکند؟

اگر فرزندتان نگران بود که به او توجه کافی ندارید، هر کاری که می توانید انجام دهید تا احساس نکند که نوزاد جدید جایگزین او شده. در بیمارستان یک عکس از او در کنار تختتان بگذارید طوری که او متوجه این عکس شود. از پرستار کودکتان بخواهید که با او صحبت کند و به او آرامش دهد که نوزاد قرار نیست جایگزین او شود.

وقتی نوزاد گریه می کند از فرزندتان بپرسید که نوزاد سعی دارد چه بگوید یا بپرسید به نظرش نوزاد دوست دارد کدام پتو را رویش بیندازید. داستان هایی در مورد وقتی که او تازه متواد شده بود، اینکه چه شکلی بود بگویید. عکس هایی از او به همراه نوزاد بگیرید و بگویید که نوزاد جدید قرار است چیزهای زیادی از او یاد بگیرد.

گاهی اوقات والدین هدایایی از طرف نوزاد به فرزندشان می دهند تا یخ اولیه بین آنها بشکند. اما مطمئن باشید اگر فرزندانتان خودشان با هم ارتباط برقرار کنند، رابطه ی محکم تری خواهند داشت.

طبیعی است که یک کودک از اضافه شدن یک عضو جدید به خانواده ناراحت باشد. اما فرزندتان فکر نمی کند که نوزاد جدید جای او را گرفته. کودکان معمولا به نوزاد علاقمند اند و از وجود انها خوشحال اند.

برای کودکتان وقت بگذارید و به حرفش گوش دهید و از احساسات او، هرچه که هست مثل گیجی، ترس، هیجان، علاقه و خشم و …حمایت کنید. سعی کنید با او وقت بگذرانید و در زمان هایی که نمی توانید از پرستار کودکتان بخواهید او را سرگرم کند و  با او بیرون برود و تا روی رابطه شما با نوزاد حساس نشود. مطمئن باشید که با گذر زمان رابطه ی آنها بهبود می یابد.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار